Регион

(ВО ЖИВО) 7 FMCG Ритеил Самит во Сараево: Заедно градиме иднина!

04 мар 2021
„Заедно градиме иднина“ е мотото на овогодинешниот 7 FMCG Ритеил Самит што се одржува во Сараево, а кој претставни значајни теми од...

„Инвеј“ сака да ги преземе сите акции на „Витал“

04 мар 2021
„Инвеј“ поседува повеќе од 60 отсто акции од „Витал“ и има намера да ги преземе останатите 30,9 отсто акции од компанијата

„Бинго“ го презеде ИНИТ од „Фортенова“

03 мар 2021
Компанијата „Бинго“ од Тузла ја презеде мнозинската сопственост во Институтот за информатички технологии Сараево (ИНИТ)

Наскоро нова фабрика месната индустрија „Равлиќ“

03 мар 2021
Покрај проширувањето на производствените капацитети и воведувањето нови технологии, оваа инвестиција ќе создаде нови 50 нови работни...

„Дон Дон“ планира да продаде 10 милиони крофни оваа година

02 мар 2021
Од „Дон Дон“ планираат да продадат 10 милиони крофни оваа година, за кои главни пазари се Словенија и Хрватска, а сè повеќе се извезуваат...

Нектар најави „зелена“ мисија

02 мар 2021
Во изминатиот период експертите во „Нектар“ почнаа да работат на проект за подобрување на енергетската ефикасност во нивните...

Малите производителите од БиХ отсега повидливи

02 мар 2021
Подигањето на свеста за домашните производи честопати се наведува како еден од предусловите за посилен економски развој и...

„Сапониа“ инвестира 6,7 милиони евра во одржлив развој

26 фев 2021
Енергетското реновирање на шест производствени капацитети што покриваат бруто-површина од 21.000 м² ќе доведе до намалување на...

„Атлантик група“ со високо ниво на стабилност во 2020 година

25 фев 2021
„Атлантик група“ оствари пораст на профитабилноста (со исклучок на еднократните ставки) со споредливи приходи на минатогодишно ниво и...

Хрватите и Словенците заедно го брендираат овчото сирење од Истра

25 фев 2021
Намерата е истарското овчо сирење од ЕУ да добие потврда за заштитено потекло

Се продава познатата „Симка“

24 фев 2021
Јавното наддавање е закажано за 30 март

„Карнекс“ донираше 7,6 тони производи на Банката за храна

23 фев 2021
Со оваа донација, само во последните три години, „Карнекс“ донираше вкупно 67 тони производи, во вредност од 280.000 евра
Вчитува уште новости...