Човечки ресурси

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Ова (не) е приказна за риболов

17 дек 2021
Мора да се види дека на нашите луѓе им е убаво. Дека се згрижени. Дека се опуштени, растоварени и фокусирани. Дека фирмата се грижи за нив....

Лов на ѕвезди: О Боже, што направивме?

11 ное 2021
Една од можните причини за тоа зошто вашата ѕвезда не блеска е баш тоа – самиот си замислил дека е ѕвезда

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Како да (не) одмара шефот?

23 сеп 2021
Ништо не може да се случи. Ако нешто се згреши, ќе се поправи. Сè е поправливо. Има два типа луѓе во сезоната на годишен одмор...

Ениса Селмановиќ - Салкиќ: Знаењето е благосостојба

19 авг 2021
Бидете свесни колку не знаете

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Колку е тешко да се биде фин

09 јун 2021
Можете и да наредувате, и да барате, и да инсистирате со закани и повици. Но, нема да постигнете многу. Барем не долгорочно...

Дејан Ваневски: Магичниот круг за развој на луѓе

11 мај 2021
Центарот на вашата кружница (компанијата) се луѓето. Сѐ што правите за нив се враќа едноставно, преку третманот што тие го создаваат кон...

Поликарп Арсеновски: Вработените ве носат напред

29 мар 2021
Луѓето не се алатка за работа. Тие се основниот капитал на секоја компанија и оттука потекнува обврската на лидерите да создадат...

Дејан Ваневски: Фактор за успех

11 мар 2021
Компетенциите како збир на знаења, способности, карактеристики и начин на однесување на една личност, дел од тимот, го движат бизнисот и...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Многу баби, килави деца

02 дек 2020
Во втората седмица веќе доаѓа лошата оператива која се почувствувала запоставена. Истовремено, еве ги и бабите. Дојдоа по своето

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Туѓото е послатко

28 окт 2020
Туѓ колач, туѓа кифла, туѓа жена.... продолжи ја низата. Така и со производите, услугите и што и да е друго, а што може да се плати со пари...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Попушти малку

22 јул 2020
Зошто ова не е лево, а јас замолив да биде десно? И зошто овој фонт, кога ти реков друг? Не знам кој, ама некој друг...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Што по пустошот од кризата

03 јун 2020
Некои во криза се снаоѓаат, па ќе најдат дупка во законот и ќе се протнат низ неа
Вчитува уште новости...