Маркетинг

(ВИДЕО) Пиј повеќе (вода)!

02 сеп 2021
„Перно Рикар“ ја отфрли традиционалната порака „Пиј одговорно“ поттикнувајќи ги посетителите на забавите да консумираат повеќе...

Звукот на вкусот

25 авг 2021
Досега паштетите Argeta Exclusive можеа да се почувствуваат речиси преку сите сетила – да се видат, допрат, помирисаат и вкусат. Единствено не...

Амбалажа против деца-крадливци на колачиња

28 јул 2021
За да ги чува децата подалеку од колачињата на родителите, Oreo Thins стави логоа од други брендови на пакувањето...

Како се става тон чоколадо на 200 м2 огласен простор?

21 јул 2021
Емил Тедески, сопственик на „Атлантик група“, објави фотографија на трамвај „украсен “ со реклама на најновото Jimmy Fantastic чоколадо на...

Златна награда за дизајнот на македонскиот бренд NOBULL…

26 мај 2021
Македонскиот бренд NOBULL… (www.justnobull.com), еден од брендовите на Македонија-Експорт, освои златна награда на престижниот фестивал MUSE Design Awards

Знаат ли македонските компании што сакаат?

24 мар 2021
Дали сакате да имате силен и меѓународно признат бренд или сакате да произведувате приватни трговски марки?

Фото-кампања на Gurmano од најмагичните предели на Македонија

09 дек 2020
Gurmano испраќа гурмански поздрави од најмагичните предели на Македонија...

Јасна Стоимировска-Величков: 15 секунди

16 сеп 2020
Невромаркетингот сè почесто се споменува меѓу алатките за креирање успешни дигитални стратегии поради тоа што директно ги набљудува...

„Проктер & Гембл“ го зголеми буџетот за огласување првпат по 2016 година

12 авг 2020
Годишниот извештај на компанијата „Проктер & Гембл“ покажа дека годишниот буџет за огласување во Велика Британија, заклучно со јуни 2020...

Маркетинг: Продавачите се од Марс, а маркетерите се од Венера и заедно ја вртат Земјата

11 јул 2020
Клучот на успешното тимско работење на маркетингот и продажбата е во постојаната комуникација и координација.

Јасна Стоимировска-Величков: Која е новата психологија на купувачот?

08 јул 2020
За време на стрес или паника, ние сме емотивно киднапирани од рептилските и емотивни региони на мозокот пред овие реакции да стигнат до...

Јасна Стоимировска-Величков: Невромаркетингот во пласманот на нови производи

06 јун 2020
Придобивките од користењето на невромаркетиншките техники и методи при пласман на нови производи се очигледни и за купувачите и за...
Вчитува уште новости...