Работење

Дијана Кладар: Одржливоста не е само пожелна, туку и неопходна

29 ное 2023
Владите, регулаторите и потрошувачите сè повеќе вршат притисок врз компаниите да се справат со еколошките, социјалните и ризиците од...

Антонио Зрилиќ: Мајстори на синџирот на снабдување

15 ное 2023
Мајсторите на синџирот на снабдување не само што даваат примери за други компании во индустријата, туку и поттикнуваат иновации и...

Антонио Зрилиќ: Топ-листа на снабдувачи според „Гартнер“ за 2023 година

16 окт 2023
Една од најпознатите светски истражувачки и консултантски компании во областа на технологијата препознава кои компании се водечки...

Данијела Ѓуриќ: Самосвеста ги одвојува лидерите од оние што не се

04 окт 2023
Постои директна врска меѓу развојот на интерперсоналните вештини и самосвеста. Со проширувањето на самосвеста за силните страни и...

Дарко Васелиќ: Тактики на категориите производи

14 сеп 2023
Тактичкиот план има цел да постигне конкретизација на акциите што се преземаат за да се остварат зацртаните цели на категоријата...

Десет логистички трендови за 2023 година

26 јул 2023
Непишано правило во која било индустрија е дека дисруптивните сили постојано се во игра и го менуваат начинот на кој компаниите...

Бобан Младеновски: Case study за работењето на „Теско“

26 јул 2023
Дистрибутивната мрежа на „Теско“ е една од најголемите во Обединетото Кралство, со повеќе од 2 милијарди пакети годишно дистрибуирани...

Дарко Васелиќ: Карта на цели на категориите производи

06 јул 2023
Целите на категориите се збир на показатели што укажува во која насока ќе се одвива работењето со нив, но и мерки дали тоа се движи во...

Стратешки прашања кои го одземаат сонот

28 јун 2023
Секој менаџер го има, или треба да го има своето „чудовиште од плакарот“ во форма на прашања поврзани со судбината на неговата...

Дарко Васелиќ: Оцена на потенцијалот на категоријата

15 јун 2023
Со оценување на потенцијалот на категоријата, уште еднаш се афирмира обврската за согледување на целиот процес од аспект на...

Десет начини за подобрување на корисничкото искуство во е-трговијата

01 јун 2023
Подобрувањето на корисничкото искуство во е-трговијата е лесно со правење неколку едноставни промени во вашата стратегија...

Антонио Зрилиќ: Вклучете повеќе финансиски цели

25 мај 2023
Моделите за дизајн на синџирот на снабдување треба да вклучуваат поголем сет на финансиски цели, како што се капитални расходи, обртен...
Вчитува уште новости...