Македонија

Полска компанија е новиот сопственик на „Групер“

10 мај 2021
Компанијата „Пејтен“, кој е дел од полската групација „Асеко СЕЕ“, е новиот сопственик на македонската платформа за е-трговија,...

Бесплатни обуки за вештачка интелигенција

07 мај 2021
„Семос едукација“ и Фондот за иновации и технолошки развој почнуваат партнерски проект за развивање и поголема имплементација на...

Пораст на извозот во првиот квартал годинава

07 мај 2021
Извозот на стоки од земјава во првиот квартал годинава бележи пораст од 29 осто во однос на тој период лани, објави Државниот завод за...

Една година од постоењето на онлајн-продавницата на „Гемак“

06 мај 2021
Компанијата „Гемак трејд“ одбележува една година од отворањето на својата онлајн-продавница.

„Рамстор“ дел од хуманитарната акција „Волонтираме за солидарно општество“

06 мај 2021
„Рамстор“ е дел од хуманитарната акција за собирање прехранбени и хигиенски производи за поддршка на бездомни и социјало загрозени...

„Киппер“ го отвори првиот маркет во Источна Македонија

06 мај 2021
Денеска „Киппер“ го отвори новиот продажен објект во Штип, кој е 65. продажен објект во мрежата на хард-дисконтерот и прв во источниот...

Работниците што работат во недела ќе земаат 100 отсто повисока дневница

06 мај 2021
Во новиот Закон за работни односи, предвидено е рабниците кои тој ден ќе работат во недела да земаат 100 отсто повисока дневница....

„Алкалоид“ со 58 нови вработувања и инвестиции во износ од над 178 милиони денари

05 мај 2021
„Алкалоид“ со консолидирани продажби во износ од 3,27 милијарди денари, со 58 нови вработувања во земјата и со инвестиции во износ од над...

Да се работи на развивање на арбитражната култура меѓу домашните компании

04 мај 2021
Од вкупниот број на поведени арбитражни постапки во последните пет години, 60 отсто биле спорови без меѓународен елемент, односно само...

„Киппер“ отвори нов продажен објект во Куманово

04 мај 2021
Само три дена по отворањето на маркетот во Кичево, „Киппер“ отвори нов продажен објект и во Куманово...

„Битолска млекара“ донира 1 тон млеко за СОС Детско село

04 мај 2021
По повод велигденските празници, „Битолска млекара“ во следните месеци ќе донира вкупно 1 тон чоколадно млеко за СОС Детско село...

„Слога пром“ со велигденска донација од 600 пакети

04 мај 2021
По повод велигденските празници, кавадаречката компанија „Слога пром“ донира 600 пакети производи наменети за семејствата кои се во...
Вчитува уште новости...