Марјан Стоилов: Иновација и квалитет за генерациите што доаѓаат

22 мај 2024
Во годината кога се одбележуваат 100 години од постоењето на „Прилепска пиварница“, со Марјан Стоилов разговаравме за предизвиците да...

Енди Мишо: Ги слушаме потребите на нашите потрошувачи

15 мај 2024
Во сето тоа што го работиме го користиме знаењето на „Номад фудс“. Да се биде дел од мултинационална организација, во која најдобрата...

Јован Бугарчиќ: Го лансиравме првото растително млеко произведено во Србија

25 апр 2024
Разбирањето на дигиталните алатки и платформи е од суштинско значење за современиот маркетинг.

Ивица Петровиќ: Соработката со најголемите светски компании е потврда за успехот на „Алма - М“

17 апр 2024
Имаме амбициозно реални планови, како во насока на остварување реален раст на бизнисот така и во насока на креирање органски раст кој ќе...

Андро Жиго: Компанијата се менува согласно најновите трендови

27 мар 2024
Верувам, како и сите други учесници во FMCG-индустријата, исклучително турбулентно опкружување, забрзан деловен ритам со нагласени...

Марија Стојчевска: Иновативни и флексибилни кон потрошувачите и пазарот

13 мар 2024
Компанијата „Јус МБ“ почна со работа на почетокот од последната деценија на 20 век и како што велат оттаму, почетоците биле скромни, но...

Дарја Тержан: По 115 години, „Донат“ најавува проширување на асортиманот

21 фев 2024
Имаме нетипична, можеби дури и единствена стратегија за FMCG, всушност: „Една цена одговара за сите пазари!“

Орде Ивановски: Целиме кон иновација и премиумизација

15 фев 2024
Во 2023 година фокусот ни беше на „будењето“ на „Бадел 1862“, т.е. повторното запознавање на македонскиот потрошувач со нашето портфолио и...

Анатол Кутревски: Силата на брендот е клучна за успехот на компанијата

27 дек 2023
Втората генерација го продолжува успешниот бизнис, овозможувајќи ѝ на „Пекабеско“ зацврстување и напредок на работењето. За...

Дритон Заири: Се зголемува интересот за нови возила

27 дек 2023
Повеќе од 24-годишно искуство во автомобилската индустрија е доволно долго да поразговараме со Дритон Заири, генерален директор на...

Раде Шапчевски: Грешките се неминовни на патот кон успехот

20 дек 2023
Предноста на интернационалните компании не е само во нивната структура, туку и во начинот на правење бизнис и размена на искуства...

Себастиен Оберт: Создаваме вредности и ги поместуваме границите

29 ное 2023
Откривањето на моделите за убавина, кои се разликуваат од земја до земја, секако е еден од моите главни поттикнувачи на мотивација! Како...
Вчитува уште новости...