Hashtag: 'Перутнина Птуј'
Регионално

Енвер Шишиќ: Нашата мисија е создавање трендови и нови стандарди

25 авг 2021
Во групацијата минатата година продадовме повеќе од 100.000 тони пилешко месо, односно производи, што во историјата на „Перутнина Птуј“...
Регион

„Перутнина Птуј“ гради нови фарми за пилиња во Бачка Топола

02 ное 2020
Во првата фаза ќе бидат изградени седум нови фарми за пилиња, во кои хранењето и вентилацијата ќе бидат целосно автоматизирани, а ќе се...
Регион

„Перутнина Птуј“ оствари рекордна продажба во 2019 година

24 авг 2020
Добивката пред оданочување, амортизација и камата е зголемена за 43 отсто, на 41,7 милиони евра
Регион

Украинците ја зголемија понудата за „Перутнина Птуј“

09 мај 2019
Новите сопственици ќе платат по 22,34 евра по акција, што е за 4,52 евра повеќе од првичната понуда
Регион

Украинска „МХП група“ доби дозвола да ја купи „Перутнина Птуј“

19 фев 2019
Зад „МХП група“, најголемата украинска компанија за преработка на живина, стои Јуриј Косиук, милијардер од листата на „Форбс" за...
Регион

„Перутнина Птуј“ ќе продава салами во САД

09 окт 2018
Словенечката компанија „Перутнина Птуј“ ќе се обиде да направи пробив на американскиот пазар со тоа што ќе почне да ги продава...
Регион

Украински милијардер ја купи „Перутнина Птуј“

26 сеп 2018
„Перутнина Птуј“доби нов сопственик – „МХП група“, најголемата украинска компанија за преработка на живина.
Регион

Француски ЛДЦ нов газда на „Перутнина Птуј“?

03 сеп 2018
Групацијата „Перутнина Птуј“, која има 3.600 вработени, наскоро ќе добие нов сопственик.
Локално

Стефан Шишовски: Континуиран квалитет и следливост

28 јун 2018
Регионално

Д-р Роман Гласер: Најголемиот капитал е квалитетот

22 мај 2013
Вчитува уште новости...