Hashtag: 'одржливост '
Свет

„Барила“ пласира 100 отсто рециклирачка амбалажа

13 јул 2022
Новата амбалажа ќе биде имплементирана во низа производи
Свет

„Кока кола ХБЦ“ меѓу лидерите за одржливост во светот

15 фев 2022
Компанијата „Кока кола ХБЦ“ е рангирана како ЦДП лидер за одржливост во системите за набавка и се наоѓа меѓу 8 отсто компании во светот...
Анализи

ИГД: Добрите примери на одржливост во 2021 година

22 дек 2021
Четирите тренда на одржливост се прикажани преку примери на малопродажните трговци од цела Европа...
Свет

„Од фарма до виљушка“ станува Кодекс на однесување

24 авг 2021
ЕУ воведе Кодекс на однесување за одговорни бизнис-активности и маркетинг-практики во прехранбената индустрија...
Свет

„Мигрос“ воведува скала на одржливост

04 мај 2021
Најголемиот швајцарски трговец „Мигрос“ воведува рејтинг на одржливост на производите од сопствената трговска марка...
Работење

Циркуларна економија: Редуцирај, реупотреби и рециклирај

22 мар 2021
Сегашниот систем не е одржлив и повеќе не функционира ниту за луѓето ниту за природата...
Свет

„Кампбел суп“ ќе го намалува отпадот од амбалажа

17 мај 2020
Компанијата „Кампбел суп“ најави воведување на нови одржливи пакувања, со цел да го намали отпадот од амбалажа...
Анализи

„ЛЗ ритеалитикс“: Новото лице на европскиот малопродажен пазар

26 ное 2019
Одржливоста е силна тема веќе подолго време, но во 2019 година паметните трговци и производители се осмелија да ги надминат вообичаените...
Свет

„Хенкел“ најави амбициозни цели

05 сеп 2018
„Хенкел“ соопшти дека си постави цел до 2025 година 100% од пакувањата на производите на оваа компанија да можат да се рециклираат и...
Вчитува уште новости...