Hashtag: '„Лидл“'
Македонија

„Лидл“ започна со подготовка за изградба на првиот маркет во Скопје

13 јун 2024
„Лидл“ стартуваше со инвестиција во државава на 24 јануари годинава со изградба на логистичко-дистрибутивен центар во индустриската...
Македонија

Десет години соработка на „Колид с тим“ и „Лидл“

11 јун 2024
Од „Колид с тим“ истакнаа дека за компаниите од Македонија е значајна соработката со голем трговец како што е „Лидл“
Регион

БиХ: Започна изградбата на дистрибутивниот центар на „Лидл“

30 мај 2024
Инвестицијата во дистрибутивниот центар во Лепеница е во вредност од 100 милиони евра, што досега претставува и најголема инвестиција...
Анализи

Велика Британија: „Лидл“ им помага на локалните производители

28 мај 2024
„Лидл“ сака да ги заштити синџирите на снабдување во секторот каде побарувачката е постојано повисока од домашното производство.
Свет

Велика Британија: „Лидл“ достигна рекорден удел на пазарот

22 мај 2024
Како што пренесува „Кантар“, во последните 12 недели, лебот, колачите и пецивата сочинувале една четвртина од корпите на...
Свет

Велика Британија: „Лидл“ ќе инвестира во зголемување на платите

17 мај 2024
Вкупниот инвестиран износ во зголемувањето на платите на вработените во последните 12 месеци достигна до речиси 50 милиони фунти.
Регион

БиХ: „Лидл“ инвестира 100 милиони евра во дистрибутивен центар

13 мај 2024
Изградбата на објектот, кој ќе се протега на површија од 60.000 квадратни метри, ќе чини 100 милиони евра.
Свет

„Лидл“ ќе ги изнајмува божиќните џемпери

28 ное 2023
Џемперите се креирани со помош на „апсајклинг“ методот, преку кој повторно се употребува стариот текстил, на место да биде исфрлен.
Свет

„Лидл“ успешно го намалува отпадот од храна

15 ное 2023
Компанијата на 13 ноември го објави извештајот „Добра храна“, во кој се ажурира напредокот кон исполнувањето на нејзините клучни цели...
Свет

Полска: „Лидл“ засадува ливади покрај своите објекти

10 окт 2023
„Лидл Полска“ засадува ливади до своите објекти, кои моментално зафаќаат еквивалент на приближно 800 одбојкарски терени.
Свет

Португалија: „Лидл“ ги зголемува платите на вработените во продавниците и магацините

05 окт 2023
„Лидл“ ќе ги зголеми платите на вработените во продавниците и магацините во Португалија до 10 отсто, објави компанијата.
Свет

„Лидл“ воведува нови стандарди за млеко и за месо

15 авг 2023
Од октомври 2023 до пролетта 2024, германскиот трговец „Лидл“ целиот дел од асортиманот свежо говедско месо ќе го набавува од фарми кои...
Вчитува уште новости...