Актуелно
08 ное 2023
Успешното искористување на нови идеи е од клучно значење за да може бизнисот да ги подобри своите процеси, да донесе нови и подобрени...
Свет
13 апр 2023
Од прецизна ферментација до клеточно производство, компаниите ги користат најновите технологии за преобликување на начинот на кој се...
Регион
26 јан 2023
Компанијата и претходно беше наградувана за леб од цело зрно, тартар леб, леб со квасец, леб од јачмен со намалено количество сол и...
Свет
25 јан 2023
Американската Администрација за храна и лекови (ФДА) во ноември соопшти дека култивираниот месен производ – пилешки гради, одгледувани...
Свет
23 авг 2022
Новата линија вклучува шест вкусови и пакување што целосно може да се рециклира
Работење
03 авг 2022
Трендовите во логистиката веќе оставија трага по која ќе живеат и ќе работат следните генерации. Познавањето на тие трендови е многу...
Човечки ресурси
05 мај 2022
Кога ќе добијат можност, луѓето прават чуда – особено оние од кои најмалку очекувате
Анализи
14 јан 2022
Брендовите треба да го прифатат ризикот и да бидат храбри со цел да ја одржат способноста да создаваат значајни иновации...
Свет
26 ное 2021
„Карфур“ отвори нова концептуална продавница во Париз („Карфур флеш 10/10“) која на купувачите им ветува „најбрзо искуство за купување...
Регион
03 ное 2021
Една од водечките хрватски компании за храна се приклучи на проект кој ги поврзува производствените компании и иновативните...
Свет
16 сеп 2021
Компанијата ќе ја намали намали употребата на пластика за 50 отсто до 2030 година
Анализи
11 мај 2021
За да обезбедат континуитет во работењето, трговците на мало мора да разберат кои промени ќе останат трајни...