Hashtag: 'општествена одговорност'
Свет

„Кока кола“ ќе исчисти 15 од најзагадените реки во светот

20 јан 2022
Постојат 1.000 реки во светот преку кои се слева 80% од пластиката во океаните
Регион

„Дукат“ покрена проект за кружна економија

18 јан 2022
Сакаме да бидеме дел од одржливите решенија за нашата планета чии ресурси се загрозени и ограничени
Македонија

„Слога Пром“ донираше пакетчиња за 300 деца од ранливи категории

23 дек 2021
Компанијата за дистрибуција на замрзната храна „Слога Пром“ од Кавадарци, традиционално предновогодишно обезбеди 300 пакетчиња за...
Регион

„Имлек“ донира 40 тони мазут за граѓаните на Заечар

29 ное 2021
Долги години ја негуваме општествената одговорност кон заедницата, и ја поддржуваме кога за тоа ќе се укаже можност
Македонија

„Кожувчанка“ со донација за Заводот за деца во Битола

19 ное 2021
Претставници на „Кожувчанка“ од Кавадарци го посетија Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас „Кочо Рацин”од...
Регион

„Лидл“ донира 6,5 тони храна во Србија

09 ное 2021
Трговскиот синџир „Лидл“ и неговите потрошувачи се приклучија кон хуманитарната кампања „Да ја спасиме храната, да ја спасиме...
Регион

БиХ: Jana покрена акција за помош на Здружението за деца заболени од рак

26 окт 2021
Акцијата ќе трае од 22 октомври до 12 декември ширум Босна и Херцеговина
Свет

„Марс“ се обврза на нова климатска акција

25 окт 2021
Компанијата „Марс“ планира да оствари нула нето стапка емисија на стакленички гасови во целиот синџир на работа до 2050 година
Македонија

„Рамстор“ го одбележа месецот за борба против рак на дојка

25 окт 2021
Од „Борка“ делеа информативни едукативни материјали
Анализи

Ипсос: Како компаниите го градат општествено-одговорниот имиџ?

21 окт 2021
Општествената одговорност не треба да биде ад хок активност во моменти на криза, туку организиран и структуриран начин на работа...
Локално

Никица Кусиникова, „Конект“: Потребен е поттик од повеќе страни

21 окт 2021
За компаниите сè уште најатрактивни се еднократните донации бидејќи тие се релативно едноставни и носат видливост и промоција
Македонија

„Лиценца“ за работа на компаниите

21 окт 2021
Помина времето кога мислевме дека успехот на компаниите се мери само преку деловните резултати што ги остваруваат
Вчитува уште новости...