Hashtag: 'анализи'
Македонија

БРИМА: Најкористени македонски брендови

17 јан 2024
Перцепцијата на граѓаните во однос на нивните навики за користење македонски производители, постојаноста на квалитетот на...
Анализи

Керни: Шест предизвици за малопродажните лидери (втор дел)

22 ное 2023
Шесте тренда можат да бидат на различни нивоа на зрелост во малопродажната индустрија, но секој е значаен и може да биде погубен доколку...
Анализи

Керни: Шест предизвици за малопродажните лидери (прв дел)

20 окт 2023
Успешните трговци на мало се студенти по историја и мајстори на нивната уметност. Тие создаваат стратегија наместо да ги следат...
Анализи

Инфлацијата е привремена, но не и климаворизмот

24 авг 2023
​Климаворизмот е дефиниран како активен избор на храна врз основа на нејзините климатски влијанија, практикувајќи низа прехранбени...
Свет

Себастијан Ренак: Поглед подалеку од инфлацијата

17 авг 2023
Гледајќи ја европската малопродажна мапа на FMCG-производи, што, всушност, може да очекуваме од големите трговци годинава? – Освен...
Македонија

InStore анализа: Малопродажбата на македонскиот пазар

16 авг 2023
Во финансиската анализа на InStore годинава вклучивме 34 компании што работат во малопродажба. Во изборот на компании влегоа КА, ЛКА,...
Анализи

Анализа на „НилсенIQ“: Приватните трговски марки во Адриа Регионот

12 јул 2023
Приватните трговски марки и дисконтерите ќе ги обликуваат потрошувачките трендови во 2023 година
Македонија

Стопанска комора: Сивата економија зафаќа 33 отсто од БДП

05 јул 2023
Анализата е изготвена е од професорот Александар Стојков, потпретседателот на Комората Зоран Јовановски и Павле Гацов, даночен експерт...
Анализи

ИГД: Приоритети на кои индустријата треба да се фокусира

14 дек 2022
Иако дигитализацијата на малопродажбата се издвојува како клучен приоритет, употребата на технологијата може да направи значителна...
Анализи

„Пикаса“: Смрзнатата храна под радарот на медиумите

17 ное 2022
Во македонскиот интернет-простор, во текот на изминатите десет месеци, биле објавени 64 вести во кои се зборувало за смрзнатата храна,...
Анализи

Еуромонитор: Лебот со квасец останува доминантен

22 сеп 2022
Современите кулинарски трендови го поддржуваат порастот на плоснатиот леб како основна храна
Анализи

Керни: Употребата на NFT во FMCG-секторот

15 сеп 2022
Изградени врз основа на блокчејн-технологија, NFT им овозможуваат на потрошувачите интеракција со брендовите преку дигитални средства...
Вчитува уште новости...