Hashtag: 'компании'
Македонија

Отворени пет повици за поддршка на извозните компании

01 фев 2023
Проектот се состои од две главни цели: подобрување на регионалната и на меѓународната деловна соработка на македонските компании со...
Свет

„Данон“ ги продава своите брендови органско млеко

31 јан 2023
Прехранбената групација „Данон“ ја разгледува продажбата на своите брендови органско млеко во САД, Horizon Organic и Wallaby, како дел на...
Македонија

„Реплек АД“ доби А – интегрирана еколошка дозвола

27 јан 2023
По низа активности и инвестиции кои беа реализирани во изминатиот период, „Реплек фарм“, компанија основана од „Реплек АД“, ја доби А -...
Актуелно

Бугарија: Се оформи локален млечен гигант

25 јан 2023
Комисијата за заштита на конкуренцијата (КЗК) во Бугарија го одобри спојувањето на две компании за преработка на млеко со грчки...
Свет

Во следните две години секое десетто работно место во светот ќе биде непополнето

24 јан 2023
Околу 76 отсто од менаџерите причината за отежнатиот пристап до вработените ја гледаат во жестоката глобална и регионална конкуренција
Работење

Причини поради кои добрите стратегии не успеваат

29 дек 2022
Да се сонува е одлично, но потребно е соништата и да се остварат. Сепак, реалноста е дека повеќето компании не се во позиција за ефективна...
Македонија

Се планира данок за екстра профит

26 дек 2022
Оние компании што имаат над 10 милиони евра приходи на годишно ниво, при што тоа е 20 отсто повеќе од четиригодишниот просек, дополнително...
Македонија

Развојна банка ги презентираше кредитните линии пред компаниите од Стопанска комора

25 ное 2022
Наумов посочи дека основната цел на Развојната банка е понуда на кредити коишто се пониски од деловните банки
Македонија

Утре истекува рокот за аплицирање за снабдување со струја по повластена цена

22 ное 2022
Околу 1.000 компании тоа можат да го направат согласно со податоците од Централен регистар во делот на нивната регистрација со шифра на...
Македонија

Избрани старо - новите членови на Управниот одбор на „Алкалоид“

22 ное 2022
Во текот на последниот мандат на членовите на Управниот одбор на компанијата, во период од 6 години, вкупните консолидирани продажби на...
Македонија

Бектеши: Млекото денес „падна“ на 76 денари, лебот на 36 денари

18 ное 2022
Министерот за економија Крешник Бектеши очекува до првата недела од декември да има дополнително намалување од 5 до 12 - 13 отсто на...
Свет

Секоја десетта компанија во Германија пред банкрот

18 ное 2022
Во октомври, 772 претпријатија паднаа под стечај, додека во септември во Германија истата судбина ја имаа 760 компании
Вчитува уште новости...