Hashtag: 'цени'
Македонија

Трошоците на живот во јули со раст од 1,9% на месечно, а за 16 отсто на годишно ниво

08 авг 2022
Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот во јули 2022 година, во однос на претходниот месец,...
Свет

ФАО: Цените на храната „значително се намалија“ во јули

08 авг 2022
Сепак, цените се уште се на високо ниво и во јули беа на 140,9 поени на индексот на ФАО, што е зголемување од 13,1 отсто на годишна основа во...
Македонија

Лебот поскапe за 8 до 10 отсто

05 авг 2022
Причина за ваквото зголемување се скапите енергенси, велат од мелничко-пекарската индустрија
Регион

Словенија ќе воведе мониторинг на цените на основните прехранбени производи

04 авг 2022
Планирано е изведувачот да направи посебна веб-страница на која ќе ги објавува тековните цени на избраните производи од различни...
Свет

„Нестле“ ги зголеми цените за 6,5%

29 јул 2022
Зголемената инфлација ширум светот ги зголеми трошоците за најголемите светски производители, кои потоа ги пренесоа на потрошувачите
Регион

„Туш“ нема да ги промени цените на основните прехранбени производи

29 јул 2022
Словенечкиот трговски синџир „Туш“ објави дека нема да ги менува цените основните прехранбени производи до крајот на септември и...
Регион

Хрватска: „Конзум“ почнува со двојно прикажување на цените

15 јул 2022
„Конзум“ во сите свои продавници ќе ги прикажува цените во двете валути, куна и евро, и пред законскиот рок за двојно прикажување на...
Свет

Австрија: Брашното поскапе за 129 отсто, путерот за 76 отсто

15 јул 2022
Цените на основните намирници во Австрија и понатаму растат, соопшти Работничката комора...
Свет

„Крафт Хајнц“ и „Теско“ во судир за цените

05 јул 2022
„Теско“ им се извини на купувачите што на неговите полици веќе нема „Крафт Хајнц“ производи, како печен грав, но порача дека нема да...
Македонија

Производителите на пченица бараат повисока откупна цена

28 јун 2022
Земјоделците очекуваат родот да се движи околу 4 тони по хектар
Регион

„Дукат“ од 1 август ќе ги зголеми откупните цени на млекото

24 јун 2022
Млечната индустрија „Дукат“ најави дека по шести пат оваа година ќе ги зголеми откупните цени на млекото - од 1 август, ќе плаќа по...
Свет

„Делез“ ги намали цените на основните производи

22 јун 2022
Белгискиот трговец „Делез“ ги намали цените на 500 основни намирници од приватните трговски марки од својот асортиман како обид за...
Вчитува уште новости...