Hashtag: 'приватни трговски марки'
Свет

Познат датумот на Саемот за приватни трговски марки

20 јан 2022
Здружението на производители на трговски марки (ПЛМА) го најави ПЛМА Глобал, саемот на приватни трговски марки
Свет

„Кауфланд“ и „Лидл“ презентираат рециклирани пластични производи

14 сеп 2021
Малопродажните синџири „Лидл“ и „Кауфланд“, дел од групацијата „Шварц“, во соработка со PreZero, презентираа производи за домаќинство...
Свет

„Ероски“ го отстранува палминото масло од производите од сопствениот бренд

13 сеп 2021
Шпанскиот трговски синџир „Ероски“ го елиминираше палминото масло од сите производи од својата приватна трговска марка, со цел да се...
Анализи

Нови можности за иновации во сегментот приватни трговски марки

13 сеп 2021
Комбинацијата од подобрената перцепција на купувачите за производите и моменталната економска заднина создава можности за иновации и...
Свет

„Лидл“ ја додава етикетата Animal Welfare на колбасите

08 јул 2021
Германскиот синџир „Лидл“ почна да ја става ознаката Animal Welling на колбасите од приватната трговска марка Metzgerfrisch.
Свет

„Лидл“ напредува дигитално и вегански

17 јун 2021
Дисконтерот „Лидл“ има нови стратегии за развој на асортиманот на приватни трговски марки и за дигиталното искуство на...
Свет

„Ошан“ го прошири портфолиото на Cosmia

22 јан 2021
Францускиот малопродажен трговец „Ошан“ лансира нова линија производи за нега на кожата, под сопствениот бренд за хигиена и убавина...
Свет

„Нилсен“ прогнозира пораст на трговските марки

28 дек 2020
Истражувачката агенција „Нилсен“ гледа можност за пораст на приватните трговски марки во 2021 година, кога се очекува нормализирање на...
Свет

„Континенте“ ја елиминира микропластиката

01 дек 2020
Португалскиот трговец „Континенте“ се обврза дека ќе ја елиминира микропластиката од хигиенските и козметичките производи од...
Свет

PLMA Саем ќе се одржи од 1 до 4 декември, за првпат онлајн

30 ное 2020
Го разбираме разочарувањето на нашите членови и на другите учесници, но тоа моравме да го направиме, се гледаме следен пат во нашиот...
Свет

„Ошан“ претстави нов бренд на вино

26 окт 2020
Францускиот трговец „Ошан“ во Португалија претстави нов бренд на вино Bando. Линијата опфаќа 20 видови вино од пет различни португалски...
Свет

„Континенте“ лансира алуминиумски капсули за кафе

28 сеп 2020
Португалскиот синџир маркети „Континенте“ лансира алуминиумски капсули за кафе во четири варијанти-без кофеин, Seducent, Ristretto и Possente
Вчитува уште новости...