Hashtag: 'Еуромонитор'
Анализи

Еуромонитор: Кој тип потрошувач недостига годинава и зошто?

25 авг 2021
Истражувањето продолжува да се фокусира на промената на однесувањето на потрошувачите и вклучува нови прашања за промената на...
Анализи

Македонија во бројки: Вирусот го стопи порастот кај сладоледите

14 јул 2021
Прогнозите се дека категоријата ќе достигне вредност од 3,6 милијарди денари во 2025 година
Анализи

Еуромонитор: Што е тука за да остане?

11 мај 2021
За да обезбедат континуитет во работењето, трговците на мало мора да разберат кои промени ќе останат трајни...
Анализи

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2021 година (втор дел)

17 апр 2021
Флексибилноста, агилноста, транспарентноста и технологијата го трасираат патот напред...
Анализи

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2021 година (прв дел)

17 мар 2021
Променливоста и приспособливоста се движечки сили на новите глобални потрошувачки трендови...
Анализи

Еуромонитор: Прехранбениот национализам како контратренд

13 јан 2021
Потрошувачите со гордост ги консумираат локалните производи, не само за да ја поддржат локалната економија, туку и за да уживаат во...
Анализи

Еуромонитор: Дигитални трендови на пазарите во развој

10 дек 2020
Ковид-19 го стави светот во досега непозната позиција, принудувајќи ги потрошувачите да ги менуваат секојдневните навики, а бизнисите да...
Анализи

Еуромонитор: Како ќе се развива FMCG-пазарот по коронавирусот?

18 ное 2020
Крупната промена што ја донесе пандемијата ги натера потрошувачите да ги проценат приоритетите во животот, откривајќи им нови...
Анализи

Еуромонитор: Tипови потрошувачи и како да ги придобиете

02 сеп 2020
Разбирањето на однесувањето на потрошувачите овозможува да се создадат таргетирани маркетиншки и продажни стратегии
Анализи

Еуромонитор: Што, кога и како се купува?

14 јул 2020
Истражувањето ги разгледува ефектите што коронавирусот ги има врз индустријата за пакувана храна и врз глобалните синџири на...
Анализи

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2020 година

29 мар 2020
Две главни теми што се очигледни во потрошувачките трендови за годинава се погодноста и личната контрола...
Анализи

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2019 година

18 фев 2019
Глобалните потрошувачки трендови во 2019 година се однесуваат на враќањето на контролата и на (себе)афирмирањето...
Вчитува уште новости...