Hashtag: 'трендови'
Анализи

Топ - 10 потрошувачки трендови за 2022 (втор дел)

31 мар 2022
Купувачите се менуваат. Бизнисите мора да се менуваат заедно со нив или ризикуваат да ги изгубат
Анализи

ИГД: Добрите примери на одржливост во 2021 година

22 дек 2021
Четирите тренда на одржливост се прикажани преку примери на малопродажните трговци од цела Европа...
Анализи

Големопродажните дистрибутери го креираат патот

10 сеп 2021
Поголемата автоматизација и деловниот модел насочен на купувачот ќе им овозможат на дистрибутерите не само брзо закрепнување, туку и...
Работење

Пет тренда во логистиката за 2021 година

11 авг 2021
Во 2021 година логистичките и транспортните компании мора да станат поефикасни, поодржливи и понасочени кон потрошувачите
Актуелно

Клучните пивски трендови на македонскиот пазар

02 јун 2021
Македонскиот пивски пазар се карактеризира со автентичност и долга традиција на консумација, иако не заостанува во поглед на...
Анализи

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2020 година

29 мар 2020
Две главни теми што се очигледни во потрошувачките трендови за годинава се погодноста и личната контрола...
Анализи

ИГД: Пет клучни тренда во малопродажбата во 2020 година

25 фев 2020
Користејќи го моделот „четири сили на промените“, веруваме дека трговците на мало и брендовите ќе воведат бројни иницијативи за да...
Анализи

Подгответе се за промените: Топ-5 тренда во FMCG индустријата во 2020 година

27 дек 2019
Приказните на брендовите, растителните алтернативи, одржливоста, практичната храна и авантуризмот на потрошувачот ќе бидат петте...
Свет

„Континенте“ тестира нови производи

04 окт 2019
Производите ќе ја носат ознаката Food Lab Continente
Анализи

ЛС ритеил: Седум најиновативни трендови во 2019 година

24 апр 2019
Менувајќи се во простор за забава, трговците ја менуваат и индустријата. Во иднина, во борбата за внимание на корисниците ќе се...
Анализи

Високи перформанси и разумни цени на средствата за чистење

17 апр 2019
Брендовите треба да размислуваат за транспарентноста како начин на едукација на потрошувачите, а треба да бидат подготвени и на новиот...
Работење

Јелена Вукелиќ: Иновативната методологија Lego Serious Play (ЛСП)

09 авг 2018
ЛСП е процес воден од страна на сертифициран фасилитатор. Во текот на работилницата со ЛСП учесниците се водени преку низа прашања, со...
Вчитува уште новости...