Hashtag: 'трговци'
Свет

Иницијатива за единствен пазар во ЕУ

31 јан 2023
Според здружението, ограничувањата имаат цел да го сегментираат пазарот и да одржуваат значителни ценовни разлики во различни земји
Македонија

Пазарeн инспекторат: 105 прекршочни платни налози од над 3,5 милиони денари

27 јан 2023
Спроведени се 709 инспекциски надзори
Регион

БиХ: „Лидл“ најде локација и во Тузла

23 јан 2023
Во тек е испитување на теренот, по што ќе се пристапи кон чистење и подготовка за првите градежни работи
Свет

„Карфур“ ги замрзнува цените на 100 производи во следните 100 дена

20 јан 2023
Акцијата е дел од поширока кампања која вклучува и други промоции
Регион

Хрватска: До 26.000 евра казни за трговците кои неоправдано ги зголемија цените

16 јан 2023
Хрватската влада ќе ги казнува трговците ако не ги вратат на старо цените кои неоправдано ги зголемија при конверзацијата на куната во...
Свет

Индија: „Метро“ го продаде своето работење на локален лидер

27 дек 2022
„Метро“ ја заврши продажбата на својата индиска дивизија „Релианс ритеил“ на најголемата индиска малопродажна холдинг компанија
Свет

Во „Волмарт“ се купува и преку смс - порака

27 дек 2022
По тестирањето на оваа функција што го направи минатата година, „Волмарт“ неодамна лансираше бесплатна функција Text to Shop
Свет

Стигнува конкурент на „Лидл“ во Германија

16 дек 2022
Предноста на системот е работното време, што им нуди на купувачите поголема флексибилност во споредба со „Реве“ или „Алди“, на пример
Свет

„Е.Леклер“ ja прекинува дистрибуцијата на летоци за да ја намали емисијата на CO2

15 дек 2022
Иницијативата ќе му помогне на трговецот да ја намали употребата на хартија за повеќе од 50.000 тони
Регион

„Конзум“ е најголем трговец во Хрватска во 2021

12 дек 2022
Прометот во хрватскиот малопродажен сектор во 2021 година изнесуваше 43,4 милијарди куни (5,7 милијарди евра) што е за 8,4 отсто повеќе од...
Регион

„Лидл“ двојно го зголеми капиталот во БиХ

09 дек 2022
Целиот капитал на трговецот во БиХ е во пари
Свет

„Теско“ вложува 16 милиони евра во индустријата за јајца

28 ное 2022
„Теско“ вложува 14 милиони фунти (16,3 милиони евра) како дополнителна поддршка за индустријата за јајца која е во тешка положба во Велика...
Вчитува уште новости...