IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Недела, 23.07.2017 || Кампања на „Меркатор“ со најсилните словенечки брендови  |  ИРБ и „Атлатик група“ заеднички ќе развиваат нов производ  |  „Кине + Нагел“ ја зајакна водечката позиција  |  Нова „Кока-кола активна зона“ во Штип  |  Исти производи за сите пазари  |  „Шпар“ потпиша договор за франшиза со „Ермес“  |  Обновено производството во БИП   |  „Бинго“ презеде еден од објектите на „Конзум“ во Зеница  |  „Метро груп“ ја заврши поделбата  |  Нов „Стокомак“ во Радишани  |  „Карлсберг“ и „Бруклин“ го прошируваат бизнисот  |  Ledo доби халал-сертификат  |  „Меркатор“ и „Конзум“ се разделуваат  |  Lejla - нова вода на „Сарајевска пивара“  |  Вранец од „Тиквеш“ за јубилејот на Гандалф  |  „Макпрогрес“ овозможи летување на деца со посебни потреби  |  „Карфур“ ја поставува првата вертикална градина  |  „Кофола“ ја купи „Премиум роса“  |  Златни медали за македонските вина на „Вино Љубљана“  |  Нов „Гранап“ во Центар  |   ||
   

Македонија: Традиционални прозводи на автопатот кај Неготино

12.07.2017

Локалната акциска група „Тиквешка винска долина" денеска ќе отвори штанд за продажба на локални производи во близина на автопатот Е-75, на влезот од Неготино.

Штандот ќе функционира во текот на летните месеци, а според организаторите, би требало да придонесе за зголемена продажба и видливост на локалните производи пред домашните и пред странските туристи кои транзитираат по автопатот.

„Тиквешка винска долина" е здружение на претставници од приватниот, невладиниот и јавниот сектор, кое веќе две години работи на поддржувањето на регионалниот развој на Тиквешкиот микрорегион. Поставувањето на штандот е пилот-активност на здружението во рамките на Проектот за операционализација на пристапот ЛЕАДЕР во Македонија. Проектот го спроведува Асоцијацијата за иновации во руалната економија (АИРЕ), финансирана од Амбасадата на Швајцарија во Македонија.


Назад
 

        
 
 
 
back to top