IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Петок, 22.06.2018 || „Крафт-Хајнц“ го продава Complan?  |  Отворена е 100. „Бипа“  |  „Кока-кола“ го проширува погонот во Унгарија  |  „Прилепска пиварница“ донира за Центрите за аутизам  |  „Збербанк“ ќе биде сопственик на 39,2% од „Агрокор“  |  „НТ Болеро“ отвори погон за преработка на овошје во Топола  |  „Шпар“ го отвори првиот супермаркет во Малта  |  Нови можности за квалитетните македонските вина   |  „Мегле“ почнува со дигитален процес на откуп  |  „Млекара Здравје“ се закити со 5 златни ѕвезди   |  „Нектар“ со линија за иновативни пакувања  |  „Слатка куќа“ на улица Македонија  |  „Тинекс“ со поддршка за ранливите групи  |  Tip of the Week® на англиски јазик  |  „Барила“ ќе вложи милијарда евра за одржливо работење  |  „Теско“ ја објави добивката од приватните марки  |  Успешно одржан првиот FMCG-самит во Љубљана  |  Најдобар HR менаџер e Eлизабета Мирчевска  |  „Генеза“ отвори нов погон  |  Попусти за корисниците на „Амазон прајм“ во „Хол фудс“  |   ||
   

Велика Британија: „Теско“ претстави вина со понизок процент на алкохол

07.12.2017

„Теско" пратстави линија од пет вина со понизок процент на алкохол, чијшто вкус, како што се наведува, практично не се разликува од тој на сличните вина со повисок процент.

Линијата ги вклучува Cabernet Tempranillo, Garnacha-Rosé и Sauvignon Blanc, а последните две може да се најдат и во пенливи варијанти.

Од „Теско" велат дека за производството на вината, била употребена иновативна техника, со помош на која е намалена алкохолната содржина, а вкусот е задржан. Секое од вината во асортиманот содржи 0,5% алкохол и е произведено во соработка со винскиот производител „Феликс солис". Новата линија ќе биде достапна во повеќе од 700 британски продавници, по цена од 3 фунти.

Во претходната деценија, консумацијата на алкохол во Велика Британија е намалена за 18%. Сè поголем е бројот на купувачите што бараат квалитетен вкус на виното без алкохол, кометира Александра Ранцимен, експерт за вино во „Теско", која додава дека во последниве неколку години се забележува подобрување на квалитетот на сајдерите и на пивата со низок процент на алкохол, што винскиот елемент го фрли во сенка.

Изворwww.esmmagazine.com


Назад
 
 
 
 
back to top