IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Среда, 13.12.2017 || „Марс“ е малцински сопственик на „Кајнд“  |  Аqua Viva со две глобални признанија  |  АХВ: Не се увезени небезбедни производи на „Лакталис“  |  „Хајнекен“ гради фабрика од 85 милиони евра  |  Храната за доенчиња Celia Expert 2 повлечена од пазарот  |  „Гомекс“ отвори маркет во Бајмок  |  Тони Балажич преминува во „Панвита“  |  Во „Амазон“ работат 120.000 роботи  |  Нова фабрика на „Ла линеа верде“ до крајот на годинава  |  Основан е Клуб на извозници  |  „Теско“ претстави вина со понизок процент на алкохол  |  Незначително намалување на цените на храната во ноември  |  „Ист оф Ингланд ко-оп“ ќе продава храна со поминат рок  |  Стопиран увозот на крекери и кекси од Србија и од БИХ  |  Агенцијата „Берин“ одбележа 25 години работење  |  „Конзум“ и хрватските доставувачи со заедничка акција  |  „Бимилк“ прославува 65 години  |  Деловни резултати на „Кофола“  |  „Оркла“ ја купува „Хелт анд спортс нутришн груп“  |  Октомвриски индекси на прометот во секторот трговија  |   ||
   

Велика Британија: „Теско“ претстави вина со понизок процент на алкохол

07.12.2017

„Теско" пратстави линија од пет вина со понизок процент на алкохол, чијшто вкус, како што се наведува, практично не се разликува од тој на сличните вина со повисок процент.

Линијата ги вклучува Cabernet Tempranillo, Garnacha-Rosé и Sauvignon Blanc, а последните две може да се најдат и во пенливи варијанти.

Од „Теско" велат дека за производството на вината, била употребена иновативна техника, со помош на која е намалена алкохолната содржина, а вкусот е задржан. Секое од вината во асортиманот содржи 0,5% алкохол и е произведено во соработка со винскиот производител „Феликс солис". Новата линија ќе биде достапна во повеќе од 700 британски продавници, по цена од 3 фунти.

Во претходната деценија, консумацијата на алкохол во Велика Британија е намалена за 18%. Сè поголем е бројот на купувачите што бараат квалитетен вкус на виното без алкохол, кометира Александра Ранцимен, експерт за вино во „Теско", која додава дека во последниве неколку години се забележува подобрување на квалитетот на сајдерите и на пивата со низок процент на алкохол, што винскиот елемент го фрли во сенка.

Изворwww.esmmagazine.com


Назад
 

 
 
 
back to top