IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Понеделник, 24.09.2018 || Голема забава со Петко, „Поточиња“ и вкусна храна пред Веро Тафталиџе  |  Данците бараат органска храна   |  „Едека“ воведува ласерски етикети   |  „Веро“ трајно ги намали цените на 650 производи   |  Се продава „Навип винарство“   |  Кроасаните 4U добија интернационален сертификат   |  „Метро“ најави продажба на хипермаркетите „Реал“  |  Македонија со национален штанд на најголемиот прехранбен самит во ЈИЕ   |  „Фонтера“ првпат работи со загуби   |  Сарај доби „Coca-Cola Aктивна зона“   |  Кочанскиот ориз не е со ГМО   |  „Витаминка“ изложува на саемот Worldfood Москва 2018   |  „Бовин“ прослави две децении постоење   |  „Бимилк“ му даде нов лик на Тумбе Кафе во Битола   |  „Лесковачка скара“ само со дозвола   |  „Бучен Козјак“ се редизајнираше – производите со нови дизајни веќе се на полица  |  Пивото ќе поскапи од 2019 година  |  Нова мобилна апликација на „Рамстор“   |  За три месеци одземени половина тон лажен мед   |  Нема потврда од науката дека ГМО се штетни   |   ||
   

Свет: Розовиот Kit Kat пристигнува и во Европа

12.04.2018

Швајцарската групација „Нестле" следната недела ќе ја лансира розовата верзија на чоколатцето KitKat во Европа, по тестирањето на производот во Јапонија и во Јужна Кореја.

Потегот е дел од стратегијата на прехранбениот гигант да ја трансформира понудата на слатки производи со воведување иновации. За почеток, новото чоколатце ќе биде достапно во Велика Британија по цена од 1,2 долари, по што ќе следува лансирањето и во другите европски земји.

Со пуштањето на пазарот, KitKat ќе стане првиот потрошувачки бренд, кој како нов вид чоколадо го развила компанијата „Бари Колбо". Б2Б-производителот на чоколадо и на какао го претстави новиот вид смеса за чоколадо во септември минатата година, како додаток на постојните вкусови – млечно, црно и бело. За „Нестле", по повеќе од 10 години истражување, ова е првиот нов вид чоколадо со децении наназад.

Розовото чоколадо (Ruby) е направено од посебни црвени какао-зрна руби, со арома и со боја на шумско овошје, кои се одгледуваат во Брегот на Слоновата Коска, Еквадор и во Бразил. Со посебен технолошки процес, се добива розово чоколадо со природна боја и вкус.


Назад
 
 
 
 
back to top