IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Недела, 22.07.2018 || „Луксол“ повторно работи  |  Трговски vs А-брендови  |  „Волмарт“ се повлекува од јапонскиот пазар  |   Нови бензиски пумпи на КТЦ  |  Добивката на „Плантаже“ изнесува 2,4 милиони евра  |  „Ошан“ воведе гласовен четбот за вино и храна  |  Нова франшизна продавница „Шпар партнер“  |  Специјално пиво по повод средбата Трамп-Путин  |  Доделени првите грантови за домашни компании  |  „Карлсберг“ отвора нова пиварница  |  Кинези ќе градат индустриски парк за овошје и зеленчук  |  Нов ИнфоЛогистички центар во Љубљана  |  „Велпро“ ќе ги поддржува малите трговци  |  Белград стана побогат за уште еден dm  |  Резултатите на „Пепсико“ се подобри од очекуваните  |  Кратошија меѓу најдобрите вина на британскиот пазар   |  „Интермарше“ за постари лица  |  Повисоки трошоци за живот и малопродажни цени во јуни  |  „Бимилк“ подари ново место за спорт и рекреација  |  „Унилевер“ го купи бугарскиот бренд сладоледи Denny  |   ||
   

Свет: Розовиот Kit Kat пристигнува и во Европа

12.04.2018

Швајцарската групација „Нестле" следната недела ќе ја лансира розовата верзија на чоколатцето KitKat во Европа, по тестирањето на производот во Јапонија и во Јужна Кореја.

Потегот е дел од стратегијата на прехранбениот гигант да ја трансформира понудата на слатки производи со воведување иновации. За почеток, новото чоколатце ќе биде достапно во Велика Британија по цена од 1,2 долари, по што ќе следува лансирањето и во другите европски земји.

Со пуштањето на пазарот, KitKat ќе стане првиот потрошувачки бренд, кој како нов вид чоколадо го развила компанијата „Бари Колбо". Б2Б-производителот на чоколадо и на какао го претстави новиот вид смеса за чоколадо во септември минатата година, како додаток на постојните вкусови – млечно, црно и бело. За „Нестле", по повеќе од 10 години истражување, ова е првиот нов вид чоколадо со децении наназад.

Розовото чоколадо (Ruby) е направено од посебни црвени какао-зрна руби, со арома и со боја на шумско овошје, кои се одгледуваат во Брегот на Слоновата Коска, Еквадор и во Бразил. Со посебен технолошки процес, се добива розово чоколадо со природна боја и вкус.


Назад
 
 
 
 
back to top