IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Понеделник, 18.06.2018 || Нови можности за квалитетните македонските вина   |  „Мегле“ почнува со дигитален процес на откуп  |  „Млекара Здравје“ се закити со 5 златни ѕвезди   |  „Нектар“ со линија за иновативни пакувања  |  „Слатка куќа“ на улица Македонија  |  „Тинекс“ со поддршка за ранливите групи  |  Tip of the Week® на англиски јазик  |  „Барила“ ќе вложи милијарда евра за одржливо работење  |  „Теско“ ја објави добивката од приватните марки  |  Успешно одржан првиот FMCG-самит во Љубљана  |  Најдобар HR менаџер e Eлизабета Мирчевска  |  „Генеза“ отвори нов погон  |  Попусти за корисниците на „Амазон прајм“ во „Хол фудс“  |  МОЛ го купи производителот на минерална вода „Фонте вива“  |  „Номад фудс“ ја презема „Ент Бесис“  |  Вегански производи во сите супермаркети „Веитрос“  |  Нарачки од „Мигрос“ на само едно копче  |  „Алди зид“ ја отвори илјадитата конџепт-продавница  |   Продолжување на проектот „Кауфланд“ - училиште за овошје и зеленчук  |  „Алди“ и „Лидл“ најатрактивни за Португалците  |   ||
   

Хрватска: Основано здружение на доставувачи на „Агрокор“

15.12.2017
Денес, во просториите на прехранбената индустрија „Краш" основано е Здружение на доставувачи на „Агрокор", со главна цел промовирање на интересите на доставувачите во текот на вонредната ситуација во Управата. 
На овој начин формализирана е досегашната Координација на производители и доставувачи и направен е исчекор што е неопходен за поквалитетна комуникација со јавноста и со акционерите во процесот на идната спогодба на концернот „Агрокор".

Според основачките документи, член на Управата може да стане секој правен субјект што е доставувач на доверителот. Телото на Здружението е сочинето од претседател, девет членови на управниот одбор и три члена на надзорниот одбор. За претседател на здружението избран е Марин Пуцар од „Подравка", кој вооедно е и член и претседател на Управниот одбор во кој членуваат: Роберто Шкопац („Адрис"), Невен Вранковиќ („Атлантик група"), Иван Артуковиќ („Франк"), Хрвоје Филиповиќ („Гранолио"), Динко Клепо („Краш"), Мате Шкојо („Млинар"), Ален Мравлинчиќ („Виндија"), и Дамир Скендер („Сапониа"). Во Надзорниот одбор на здружението се и: Никола Цвјетковиќ (АВТ), Јозо Љубичиќ („Жито") и Иво Маркотиќ („Бадел 1862").

На состанокот е истакнато дека Здружението е отворено за сите без оглед на големината и видот на побарувачката. Членови на Здружението заземаа јасен став дека во првата фаза нивниот интерес е зачувување на економската целина „Агрокор" и изразија желба за развивање на партнерските односи со Управата на „Агрокор" и со банките.

Иницијални членови на Здружението се следните: „Адрис група", „Алка", „Атлантик група", АВТ, „Бадел 1862", „Кроатиа осигурување", „Гранолио", „Краш", „Млинар", „Подравка", „Сапониа", ТДР, „Виндија", „Жито".Назад
 

 
 
 
back to top