IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Сабота, 18.08.2018 || Законот за петокраката може да го забрани Heineken  |  „Констелејшн брендс“ вложува 5 милијарди долари во марихуана  |  Скопско ги враќа маалските дружби во Карпош  |  Нов начин на пакување на бананите  |  Наскоро ќе се знае судбината на „Равница“  |  Во Србија храната се купува на одложено  |  „Унилевер“ има нов логистички партнер  |  Реновиран „Рамстор“ во Ново Лисиче  |  „Шпар“ ќе отвори уште 80 објекти  |  Успешно прво полугодие за „Баерсдорф“  |  Осмислена првата паметна кошница за мед  |  ЕУ одобри извоз на млеко од БиХ  |  Спорните соини шницли на „Виталиа“ содржат ГМО  |  За домашната ракија ќе се плаќа акциза  |  „Лидл“ го намалува прехранбениот отпад  |  Ќебапи и плескавици со пилешко се продавале како свински и говедски  |  ГМО во сојата на „Виталиа“ и во кочански ориз  |  Нови награди за македонските вина  |  „Нели“ ќе произведува бонбониера Azbuka  |  АВТ нов дистрибутер на „Вернер & Мерц“  |   ||
   

Азија: „Монделез“ отвори развоен центар во Сингапур

09.02.2018

Кондиторскиот гигант „Монделез интернационал" отвори нов технолошки центар во Сингапур, кој е дел од инвестицискиот план, вреден 65 милиони евра.

Центарот ќе се фокусира на иновации, развој на нови производи и на напредни технолошки истражувања, поврзани со најпопуларните брендови на компанијата, меѓу кои Milka, Clorets, Halls, Cadbury Dairy Milk и Oreo.

Сингапурскиот центар е дел од инвестицискиот план на „Монделез", вреден 65 милиони евра, со кој се планира изградба на девет целосно опремени и технолошки напредни развојни центри, стратешки позиционирани низ целиот свет. На тој начин, кондиторскиот гигант ќе има можност да привлече, развива и да зачува кадар од голем број научни и технолошки дисциплини, истовремено работејќи на развој и на забрзување на порастот на компанијата и на иновациите.

Во сингапурскиот центар вработени се околу 75 научници, истражувачи, инженери, хемиски аналитичари и други експерти од сите страни на светот.

Извор: www.esmmagazine.com


Назад
 

 
 
 
back to top