IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Среда, 17.01.2018 || „Гомекс“ планира отворање на 30 продавници  |  „Бел фуд груп“ го презема „Хугли“  |  „Фереро“ го купува американскиот кондиторски сегмент на „Нестле“  |  „Маркс & Спенсер“ го продаде бизнисот во Хонг Конг  |  „Лакталис“ повлекува 12 милиони пакувања млеко за бебиња  |  „Атлантик група“ ја презема дистрибуцијата на „Марс“  |  Пазарџиите ќе работат со лиценци  |  „Агрокор“ ја демантира продажбата на маркетите „Конзум“  |  „Нестле“ го продава кондиторскиот сегмент  |  „Кауфланд“ ќе отвори 15 супермаркети во Молдавија  |  „Волмарт“ ја зголемува платата на работниците  |  „Скопски пазар“ излегува од бизнисот со маркети  |  Тина Пухало Грладиновиќ нов директор на „К пивовари“  |  Нови инвестиции и зголемена добивка на „Витаминка“ во 2018  |  Работењето на „Агрокор“ бележи позитивни резултати  |  Diet Coke со 4 нови вкусови и со поинаков изглед  |  „Млинотест“ наскоро со нова фабрика  |  „Карлсберг БХ“ официјален дистрибутер на пивото Erdinger   |  „Молсон корс“ го купува „Аспал“  |  Пораст на продажните цени на индустриските производи во ноември  |   ||
   

САД: „Молсон корс“ го купува „Аспал“

11.01.2018
Северноамериканскиот пивски гигант „Молсон корс" најави дека ќе го купи производителот на сајдери „Аспал".
Преземањето би требало да го зајакне портфолиото на компанијата во категоријата сајдери на светските пазари. Од „Молсон корс" изјавија дека ќе ја искористат сопствената експертиза за маркетинг, дистрибуција и за логистика, со што ќе го зголемат порастот на брендот Aspall во Велика Британија, но и на другите клучни светски пазари.

„Аспал" е основана во 1728 година од Клемен Шевалие, а со компанијата денес раководи осмата генерација од истоименото семејство од парохијата Аспал, грофовија Сафок во Источна Англија. Портфолиото на компанијата ги вклучува брендовите Premier Cru Cyder, Aspall Cyder, Clement’s Four, Cyderkyn, Imperial Vintage и др. Компанијата го произведува и специјалниот оцет Aspall Organic Cyder, направен со посебен процес на ферментација, кој според наводите на „Молсон корс", е единствен во светот.

Членовите на семејството Шевалие ќе останат дел од бизнисот и ќе имаат клучна улога во формирањето на стратегиите на „Аспал", нагласуваат од „Молсон корс".

Фил Вајтхед, директор на единицата на пивскиот гигант за Велика Британија и за Ирска, вели дека многу се задоволни што производите на „Аспал" ќе станат дел од портфолиото на „Молсон корс": Семејството Шевалие произведува сајдери речиси 300 години и нивните брендови ќе го збогатат нашето портфолио. Се радуваме што ќе му помогнеме на „Аспал" да стане премиум бренд на сајдери на Островот, а ќе работиме и на подобрување на позицијата на брендот оцет. Целта ни е премиумизација на целото портфолио.



Назад
 

 
 
 
back to top