IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Недела, 23.07.2017 || Кампања на „Меркатор“ со најсилните словенечки брендови  |  ИРБ и „Атлатик група“ заеднички ќе развиваат нов производ  |  „Кине + Нагел“ ја зајакна водечката позиција  |  Нова „Кока-кола активна зона“ во Штип  |  Исти производи за сите пазари  |  „Шпар“ потпиша договор за франшиза со „Ермес“  |  Обновено производството во БИП   |  „Бинго“ презеде еден од објектите на „Конзум“ во Зеница  |  „Метро груп“ ја заврши поделбата  |  Нов „Стокомак“ во Радишани  |  „Карлсберг“ и „Бруклин“ го прошируваат бизнисот  |  Ledo доби халал-сертификат  |  „Меркатор“ и „Конзум“ се разделуваат  |  Lejla - нова вода на „Сарајевска пивара“  |  Вранец од „Тиквеш“ за јубилејот на Гандалф  |  „Макпрогрес“ овозможи летување на деца со посебни потреби  |  „Карфур“ ја поставува првата вертикална градина  |  „Кофола“ ја купи „Премиум роса“  |  Златни медали за македонските вина на „Вино Љубљана“  |  Нов „Гранап“ во Центар  |   ||
   

Велика Британија: „Кока-кола јуропиан партнерс“ ќе ја автоматизира технологијата

12.07.2017

„Кока-кола јуропиан партнерс" (Coca-Cola European Partners – CCEP) објави инвестиција од 44,15 милиони евра за тројно зголемување на магацинскиот капацитет во објектот во Лондон.

Автоматскиот систем за складирање и за ракување (АССР), кој е проектиран за автоматски преместувања на 25.000 палети во фабриката „Сидкап", ќе биде подготвен за работа во 2018 година. Компанијата тврди дека инвестицијата ќе овозможи сите производи да се доставуваат директно до купувачите и на тој начин ќе заштеди околу 17.400 километри патен превоз со камиони.

Вложувањето во автоматизацијата следуваше по отворањето на објектите за АССР во производствените локации на CCEP во Едмонтон и во Вејкфилд, кои ќе помогнат за понатамошна ефикасност и за намалување на јаглеродниот диоксид.

Новото складиште АССР е значајно за вложувањето во одржливото производство на CCEP и ни овозможува да ги истражиме и да ги имплементираме најновите производствени технологии за зголемување на ефикасноста во сите операции, изјави Тревор Стејси, директор за производство во фабриката „Сидкап".

Минатата година капацитетот за производство на лименки во таа фабрика беше зголемен двојно, откако беа вложени 18,8 милиони евра за нова производствена линија.


Назад
 

        
 
 
 
back to top