IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Среда, 13.12.2017 || „Марс“ е малцински сопственик на „Кајнд“  |  Аqua Viva со две глобални признанија  |  АХВ: Не се увезени небезбедни производи на „Лакталис“  |  „Хајнекен“ гради фабрика од 85 милиони евра  |  Храната за доенчиња Celia Expert 2 повлечена од пазарот  |  „Гомекс“ отвори маркет во Бајмок  |  Тони Балажич преминува во „Панвита“  |  Во „Амазон“ работат 120.000 роботи  |  Нова фабрика на „Ла линеа верде“ до крајот на годинава  |  Основан е Клуб на извозници  |  „Теско“ претстави вина со понизок процент на алкохол  |  Незначително намалување на цените на храната во ноември  |  „Ист оф Ингланд ко-оп“ ќе продава храна со поминат рок  |  Стопиран увозот на крекери и кекси од Србија и од БИХ  |  Агенцијата „Берин“ одбележа 25 години работење  |  „Конзум“ и хрватските доставувачи со заедничка акција  |  „Бимилк“ прославува 65 години  |  Деловни резултати на „Кофола“  |  „Оркла“ ја купува „Хелт анд спортс нутришн груп“  |  Октомвриски индекси на прометот во секторот трговија  |   ||
   

САД: „Хол фудс“ со поголеми снижувања за премиум членовите на „Амазон“

21.11.2017

„Амазон" соопшти дека во пресрет на Денот на благодарноста, ќе ги намали цените на најпродаваните прехранбени производи во своите продавници, а премиум членовите на е-трговецот, ќе добијат поголеми попусти од регуларните потрошувачи.

Намалените цени ќе бидат воведени во САД за производи, како што се органска мисирка, пилешки гради, шкампи, конзервирани тикви, органска брокула, мешавини од салати и компир. На пример, цената на органската мисирка, која изнесувала 3,49 долари за една фунта, сега е намалена и за премиум членовите чини 2,99 долари.

Џон Маки, коосновач и генерален директор на „Хол фудс", вели: Ова се најновите ниски цени во интеграцијата со „Амазон", што е само почеток на иновациите. Тој додаде дека за неколку месеци, колку што двете компании се заедно, се покажало дека многу добро се вклопиле.


Назад
 

 
 
 
back to top