Регион

„Нестле“ првпат го претстави работењето во БиХ

21 ное 2019
Членовите на управниот одбор, првпат во БиХ зборуваа за конкретни бројки на компанијата, на глобално и на локално ниво, но и за плановите...

„Кралот на бананите“ основа авиокомпанија

20 ное 2019
Како што порано известија словенечките медиуми, Растодер е еден од петте понудувачи за купување на имотот на „Адрија ервејс“, а поднел...

„Амазон“ закупи уште два интернет-домени во БиХ

15 ное 2019
Освен тоа, „Амазон“ е сопственик и на доменот amazon.ba, кој претходно беше закупен директно од седиштето на компанијата во Сиетл, САД

„Студенац“ го презема „Соник“

12 ное 2019
По одобрувањето од Агенцијата за заштита на пазарната конкуренција и исполнувањето на сите услови од договорот, „Студенац“ ќе се...

Почна изградбата на првата ИКЕА во Словенија

12 ное 2019
Продавницата ќе се простира на 30.000 м²

„Меркатор“ нема да се дели по влезот во „Фортенова груп“

11 ное 2019
Словенечкиот министер за економија Здравко Почивалшек изјави дека од „Фортенова груп“ и од потпретседателот на „Сбербанк“, Максим...

Нова дигитална платформа за донација на храна

08 ное 2019
Дигиталната платформа ќе ја реализираат УНДП и компанијата „Делез Србија“, која одлучи на овој начин да го надгради проектот „Им...

„Виолета“ вложува 10 милиони евра во „Ласта“

07 ное 2019
Во забрзан процес се преговорите за обнова со нови технологии и машини

„Браќа Пивац“ продолжува со преземањето на „Краш“

06 ное 2019
Во текот на одржаното Собрание на компанијата „Краш-ЕСОП“ (во кое се здружени малите акционери на „Краш“) се расправаше и се гласаше...

Словенија: „Шпар“ донираше 1,5 тони храна за напуштените животни

06 ное 2019
Трговецот „Шпар“ седма година по ред организираше уште една добротворна акција наречена „Среќни опашки, искрени насмевки“

„Кауфланд“ во Хрватска ги укинува пластичните кеси

05 ное 2019
„Кауфланд“-Хрватска е првиот трговски синџир кој одлучи да ги отстрани пластичните кеси од продажбата почнувајќи од 1 јануари 2020...

„Аргета“ БиХ доби дозвола за извоз во ЕУ

04 ное 2019
Освен земјите во кои во моментов ги пласираат своите производи (Србија, Македонија, Црна Гора, Албанија), истите ќе се извезуваат и во...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 2256 | следни