Македонија

Објавен конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

22 мар 2019
Фондацијата „Претприемачки сервис за млади“ објави конкурс до сите компании регистрирани во државата за избор на „Иновативно...

Нов маркет „Жито“ во Велес

21 мар 2019
Трговскиот синџир „Жито“ вчера отвори нов маркет во Велес, кој е 14. во овој град и 57. во земјава.

Скратено работно време и за родителите во „Зур“ и „Дим маркети“

21 мар 2019
Акцијата вклучува скратено работно време во траење од 3 месеци за сите кои користеле боледување поради раѓање и мајчинство, а притоа...

Нов Правилник за мелено месо од 1 мај

20 мар 2019
Со Правилникот е точно утврдено кои категории месо може да се употребуваат за производство на одредени производи

Сертификати за компаниите кои ја поддржаа мрежата „Сите сити“

19 мар 2019
Во изминатиот период, повеќе од 210.000 оброци беа донирани на повеќе од 3.300 граѓани

Екстра три месеци скратено работно време за родителите во „Рептил“

19 мар 2019
Маркетите „Рептил“ ќе ги овозможат бенефициите што ги воведоа „Витаминка“, „Макпрогрес“ и „Европа“.

Десет македонски винарници на саем во Дизелдорф

18 мар 2019
На саемот учествуваат винарските визби: „Тиквеш“, „Сковин“, „Стоби“, „Далвина“, „Бовин“, „Камник“, „Езимит“, „Попов“, „Мовино“...

Бешлиев: Нема проблеми при извозот во Русија

18 мар 2019
Руски увозник испратил до својот партнер во земјава предупредување дека е можно руските фитосанитарни служби да реагираат за...

Пораст на трговијата на мало со храна и пијалоци

18 мар 2019
Податоците што се објавуваат се дефинитивни податоци пресметани врз база на 2015 година (базна година) и во споредба со истиот месец од...

АД „Европа“ ќе овозможи скратено работно време за родителите

15 мар 2019
АД „Европа“ е третата компанија која овозможи ваква бенефиција, по „Макпрогрес“ и „Витаминка“, од која потекна иницијативата

Бесплатни ехо-прегледи на дојка за жените во „Витаминка“

15 мар 2019
Прегледите се вршат од пред неколку дена, во просториите на фабриката

„Тиквеш“ ги донесе пивото BIP и “Руски Квас” на македонскиот пазар

14 мар 2019
Иако портфолиото на БИП е пошироко, „Тиквеш“ за почеток ќе увезува и дистрибуира пиво во лименка од 0,5 литри и пиво во стаклена амбалажа...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 2002 | следни