Работење

Алмира Папиќ: Двигател во социјалните претпријатија

10 јул 2019
Во Македонија концептот на социјалното претприемништво не е на адекватен начин осознаен од страна на власта, ниту од правниот систем,...

Деловен софтвер: Дали вашата ИКТ-инфраструктура е безбедна?

10 јул 2019
Компјутерските мрежи на интернет, иако предвидени да помогнат и да го подобрат работењето, можат да бидат искористени како алатки за...

Антонио Зрилиќ: Фокусирање на производите што носат добивка

24 јун 2019
Ниту една сериозна компанија не може да си дозволи луксуз-производите што кумулативно прават 80% од продажбата или од добивката да ги...

Гордана Кадоиќ: Најми менаџер

20 јун 2019
Улогата на најмениот менаџер е активно и оперативно учество во креирањето, решавањето и преземањето на сите активности што се важни за...

Антонио Зрилиќ: Како подобро да се управува со залихите?

12 јун 2019
Анализата ABC е метода на класификација на материјалите во групи од кои секоја има различно значење и важност за работење. Според таа...

Деловни одлуки базирани на информации

03 јун 2019
Решението за управување со податоците треба да ѝ овозможи на компанијата сигурно и ефикасно дистрибуирање на податоцитe, што ќе ги...

Клучот на успехот: Грешката не ве прави неуспешни

31 мај 2019
Неуспехот се случува еднаш, двапати, трипати... Но тоа значи дека секојпат наоѓаме подобар и поразличен начин за решавање на проблемите и...

Даниела Мамучевска: Која цена е вистинската?

06 мај 2019
Со користење на концептот на ценовната еластичност на побарувачката и сензитивната анализа на профитот менаџерите можат да утврдат...

Растителни масла: Можности за извоз на европскиот пазар

17 апр 2019
Европа е најголемиот увозник на растителни масла од целиот свет и е важна порта за глобалните дистрибутивни мрежи. Профилот на европски...

Антонио Зрилиќ: Десет трикoви за подобрување во магацинот

10 апр 2019
Како да се исцеди ефикасноста од магацинот, а да не се чепка буџетот? Тоа може да звучи како од вас да се бара да извадите кец од ракавот...

Даниела Мамучевска: Софистицирано приспособување на цените

03 апр 2019
Со резултатите од сензитивната анализа на профитот во однос на промените на цената менаџерите можат лесно да ги селектираат одлуките...

Антонио Зрилиќ: Како да ги подобрите перформансите на логистиката?

06 мар 2019
Постојат низа знаци за лошо работење во логистиката. Треба да му се спротивставиме на поривот да ги решаваме симптомите бидејќи тие се...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 180 | следни