Метју Браун: Пат околу светот во иднината на малопродажбата

22 мај 2019
Иако постојат економски разлики меѓу Македонија и поразвиените земји, на крајот на краиштата, сите потрошувачи го сакаат истото...

Зоран Китанов: Годината ќе ја завршиме со 700 километри рехабилитирани патишта

13 мај 2019
Aко зборувам за тоа што го затекнав кога дојдов, нема да бидам многу критичен и ќе кажам дека патиштата се тројка. Ако зборувам како...

Михајло Јанковиќ, генерален директор на „Нектар група“: Од нула до регионален лидер

03 мај 2019
Јанковиќ има повеќе од 15 години искуство на клучни позиции во реномирани мултинационални и домашни компании, како што се „Бритиш...

„Бонита“: Семејна приказна за здрава и квалитетна храна

02 мај 2019
Вашето тело е вашата најнепроценлива сопственост... Затоа, грижете се за него, рекол Џек Лалан. Оваа максима за здрав и активен живот веќе...

Петар Ќорлука, „Виолета“: Силно сме поврзани со пазарот во Македонија

23 апр 2019
Во Македонија остваривме пораст од 15% кога ќе ги споредиме 2018 и 2017 година. Нашите учества тука се движат од 15 до 30% во зависност од...

Биомелан: Капки преточени од плантажите на струшкото поднебје

26 мар 2019
Од селото Драслајца, сместено во средишниот дел на Струшкото Поле, потекнува семејството на Маја Милошевска, управител на „Биомелан“....

Томаж Благотиншек, „Меркатор“: Големопродажбата е потрага по заеднички деловни шанси

25 мар 2019
Со годишен промет од близу 200 милиони евра и со 350 вработени, „Меркатор големопродажба“ претставува најголем играч на словенечкиот...

Претставуваме: „Шака лака“ - Делчево

21 мар 2019
Посилни сме ако се здружиме

Сафет Емрули: Не треба да има проблем со Грција за трговските марки „македонска/о/и“

19 мар 2019
Заводот за заштита на индустриска сопственост уште не добил насоки затоа што се чека да се формира Комисија во која би членувале...

Квентин Ројер, генерален директор на „Делез“-Србија

25 фев 2019
Супермаркет „Макси“ во Нов Белград е првата продавница која наместо фреон, како разладен флуид користи јаглероден диоксид.

Претставуваме: „Трено комерц“ – Берово

22 фев 2019
Ризикот ја направи локален бренд

Биовитал: Кога зрното надеж прераснува во идеја

21 фев 2019
Ласте Младеновски, сопственик на пекарницата „Биовитал“, ни ја раскажа својата лична приказна и причината да почне со производство на...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 203 | следни