Анализи

„ЛЗ ритеалитикс“: Последиците од влезот на „Алибаба“ на европскиот пазар

13 ное 2019
Кинескиот гигант за е-трговија со напредно знаење влегува во континентална Европа, каде што онлајн-трговијата со прехранбени производи...

Анализа ИГД: Подгответе се за идните промени

04 ное 2019
Прогресијата на решенијата за наплата имплицитно е поврзана со еволуцијата на методите за плаќање

Малопродажбата на транзитни локации: Во чекор со потрошувачот во движење

08 окт 2019
На транзитните локации низ целиот свет купувачите бараат брзо и ефикасно искуство, кое ќе се вклопи во нивниот динамичен живот

Идентитетот на брендот го зголемува угледот на трговецот

04 окт 2019
Приватните трговски марки со додадена вредност од органски, вегетаријански/вегански и еколошки прифатлив асортиман што имаат ознака...

„ЛЗ ритеалитикс“: Малопродажните кооперативи го губат уделот на европскиот пазар

19 сеп 2019
Според истражувањата на „ЛЗ ритеалитикс“, тие ќе сочинуваат 27% од продажбата на мало во 2024 година, што е за 3% помалку во споредба со 2014...

Анализа: Револуцијата е во тек

17 сеп 2019
Аугментираната реалност, која може да се манифестира на различни начини – од екрани и монитори до рачни уреди и очила, ќе биде еден од...

ИГД: Лојалност на купувачите во секторот здравје и убавина

24 јун 2019
Во услови на висококонкурентен пазар, лојалноста треба да се заработи за купувачите повторно да се вратат...

ИГД: Пораст на глобалната онлајн-продажба за 163% до 2023 година

07 јун 2019
Според новиот извештај на ИГД, во соработка со „Консумер гудс форум“, до 2023 година онлајн-продажбата на FMCG-производи ќе се зголеми за 257...

ИГД: Експанзија од иновации

29 мај 2019
Инвестирањето во приватните трговски марки продолжува да го зголемува темпото на европскиот малопродажен пазар

ЛЗ ритеалитикс: Дисконтерите ги освојуваат нордиските земји

08 мај 2019
Во следните пет години повеќе дисконтни продавници ќе бидат отворени во нордиските земји отколку во Германија и во Франција заедно,...

ИГД: Пет глобални малопродажни трендови во к-продавниците

03 мај 2019
Одржувањето на брзиот чекор со промените во малопродажниот пејзаж е предизвик за трговците во сите делови од светот...

ЛС ритеил: Седум најиновативни трендови во 2019 година

24 апр 2019
Менувајќи се во простор за забава, трговците ја менуваат и индустријата. Во иднина, во борбата за внимание на корисниците ќе се...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 108 | следни