Hashtag: 'вино '
Македонија

Македонија е на 28 место во извозот на вино

08 јул 2019
Лидер е Франција со извоз од 11 милијарди долари или 29,5% учество во вкупниот извоз во светски рамки
Македонија

Балканот заеднички ќе се промовира како вински регион

28 јун 2019
Иако Балканот е еден од најголемите производители на вино во светот, се уште не е познат на винската и пошироката јавност
Македонија

Промоција на македонски вина во САД

11 јун 2019
Пазарот на САД е најголем увозник на интернационални вина кој опфаќа 18% од вкупниот увоз на вина во светот, со вредност од 6.2 милјарди...
Македонија

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска со своите географски називи

10 јун 2019
Хрватска е втора извозна дестинација за вино во шише од Македонија
Македонија

„Тиквеш“ ги претстави првите четири вина произведени на сопствениот посед во Франција

10 јун 2019
Овие четири вина се дел од целосно обновеното портфолио на винарницата „Château de Gourdon“ кое го сочинуваат вкупно седум вина
Македонија

Словенечката винарија „Пуклавец“ отвори винарска визба во Неготино

17 мај 2019
Вината ќе се пласираат на пазарот под називот „Инстинкт“, а ќе бидат достапни за продажба до крајот на годината
Македонија

Тиквешките семејни винарии формираа здружение

15 мај 2019
Целта е да се унапредат винарството и туризмот во тиквешкиот регион
Македонија

Раст на продажбата на „Тиквеш“ на домашниот и на странските пазари

03 мај 2019
Најзабележителен е порастот на пласманот на пазарот во Бугарија, 313, 7 отсто во првиот квартал од 2019 година
Македонија

Македонските винарници освоија најмногу награди на натпревар во Германија

01 мар 2019
За успехот на македонските винарници на овој престижен натпревар говори и фактот што во регионални рамки ниту една земја немаше толку...
Македонија

Tри нови медали за вината на „Тиквеш“ и „Домен Лепово“

25 сеп 2018
Винарската визба „Тиквеш“ и „Домен Лепово“ се закитија со уште еден златен и два сребрени медали на годинешното јубилеjно 15 - то...
Македонија

„Бовин“ прослави две децении постоење

17 сеп 2018
Винаријата Бовин од Неготино, прослави две децении постoење создвајќи врвни ексклузивни вина.Винаријата денес извезува во 37 земји, на 5...
Македонија

Четиридневно уживање на „Вино фест 2018“

10 сеп 2018
Четиридневно уживање во специјално селектирани вина на домашните винарници и внимателно избрани деликатеси, дополнети со квалитетна...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 18 | следни