Hashtag: 'Витаминка'
Македонија

„Витаминка“ го зголеми приходот за 20 отсто во првата половина од 2019 година

12 авг 2019
Во структурата на вкупните приходи најголемо учество, 98 отсто имаат приходите остварени од продажба на производи и услуги од основна...
Македонија

„Витаминка“ доби право на користење на ликовите „Minions“

30 јул 2019
Мега популарните „Minions“ ќе се аплицираат на Стоби Флипс со вкус на сирење што ќе се најде во маркетите во Велика Британија до крајот на...
Македонија

„Витаминка“ почна со исплата на дивиденда

02 јул 2019
Дивидендата за 2018 година изнесува 184,24 денари нето за акција или 216,76 денари бруто за акција
Македонија

Најмногу до 20 компании го имаат стандардот за безбедност на храната

01 јул 2019
„Витаминка“ беше посочена како една компаниите која го има имплементирано стандардот ИСО 22000:2005. Тоа придонело за поголема продажба на...
Македонија

„Витаминка“ ќе исплаќа дивиденда

13 мај 2019
Дивидендата за 2018 година изнесува 184,24 денари нето за акција или 216,76 денари бруто за акција
Македонија

„Витаминка“ доби специјална награда за добар пример за безбедност и здравје при работа

25 апр 2019
Со ова признание се истакнуваат и потврдуваат континуираните активности во компанијата насочени кон значењето, улогата и неопходното...
Македонија

„Витаминка“ ги објави финансиските резултати за 2018 година

29 мар 2019
Остварените консолидирани вкупни приходи во 2018 година изнесуваат 2,361,280 илјади денари и во споредба со остварените во 2017 година бележат...
Македонија

Бесплатни ехо-прегледи на дојка за жените во „Витаминка“

15 мар 2019
Прегледите се вршат од пред неколку дена, во просториите на фабриката
Македонија

Екстра три месеци скратено работно време за родителите во „Витаминка“

13 мар 2019
Родителите ќе можат да работат половина од работното време, а да добиваат цела плата во тек на три месеци по породилното отсуство
Македонија

„Витаминка“ очекува да го зголеми извозот во Русија

28 јан 2019
Руската Федерација е на листата со земји во кои се пласираат производите на „Витаминка“, но количините таму се уште скромни.
Македонија

Неколку македонски компании на саем во Келн

28 јан 2019
ISM Келн е најголемиот и најважен саем во светот за кондиторски производи и закуски што се одржува еднаш годишно.
Македонија

Промовирана монографијата „60 години Витаминка“

22 јан 2019
Монографијата го опишува развојниот пат на прилепската компанија од фабрика за црвен пипер па до денес
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 21 | следни