Hashtag: 'компании'
Македонија

Сертификат „Фер со потрошувачот“ за „Здравје Радово“, „Жито Леб“, „МИК Свети Николе“....

01 авг 2019
Сертификатот се доделува на компании кои сакаат со фер однос со потрошувачите, за да ја стекнат нивната лојалност и да ја подобрат...
Регион

„Атлантик група“: Раст на приходите и двоцифрен раст на профитабилноста

30 јул 2019
Најголем раст забележаа Argeta, сегментот на безалкохолни пијалоци и хрватскиот пазар
Македонија

Денес ќе се додели сертификатот за компании „Фер со потрошувачот“

30 јул 2019
Овој сертификат се доделува на компании кои имаат јасно дефинирани правила за заштита на безбедноста и здравјето на потрошувачите,...
Македонија

Од денеска се достапни 75 милиони евра за над 4.000 компании

15 јул 2019
За финансиска поддршка може да поднесе барање и компании од секторот трговија, но за да направат производствена дејност
Свет

„Амазон“ вреди илјада милијарди долари

12 јул 2019
Сега компанијата е на второ место по вредност, веднаш зад „Мајкрософт“
Македонија

Изменети критериуми: Државна поддршка и за компании од трговијата и производството

11 јул 2019
Над 4.000 компании ги исполнуваат новите критериуми, но средства ќе добијат оние што инвестирале
Македонија

Нова можност за финансирање на македонските компании

11 јул 2019
Македонија преку Македонска берза е прва земја од регионот на Западен Балкан, која ќе има пристап до платформата „Фандербим“
Свет

Компанија од САД прави милиони од „оштетена“ храна

01 јул 2019
Таквата храна не ги исполнува стандардите на рестораните и на малопродажните ланци и поради тоа тие не ја продаваат
Работење

Гордана Кадоиќ: Најми менаџер

20 јун 2019
Улогата на најмениот менаџер е активно и оперативно учество во креирањето, решавањето и преземањето на сите активности што се важни за...
Македонија

Македонските компании можат бесплатно да се претстават во Полска

18 јун 2019
На 4 јули, на Самитот на Западен Балкан во Познањ, за прв пат во исто време ќе се оддржи и Бизнис форум со 16 земји
Актуелно

Мислења и коментари: ЕУ дава пари, компаниите не можат да ги земат

18 јун 2019
Од расположливите 80 милијарди евра преку Програмата Хоризонт 20-20 во земјава завршиле само 7 милиони евра. Преку инструментот наменет за...
Свет

Европските компании предупредуваат: Доаѓа рецесија

13 јун 2019
Во Грција и Италија, рецесијата во голема мера се смета како актуелна реалност, бидејќи 93 проценти и 84 проценти од претпријатијата,...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 42 | следни