Hashtag: 'Сојуз на Стопански комори'
Македонија

Почна да работи првиот Центар за медијација

17 јул 2019
Соодносот на заштедените време и трошоци помеѓу медијација и судски спор е еден спрема десет
Македонија

Нова можност за финансирање на македонските компании

11 јул 2019
Македонија преку Македонска берза е прва земја од регионот на Западен Балкан, која ќе има пристап до платформата „Фандербим“
Македонија

Комората на медијатори пристапи кон Сојузот на стопански комори

05 јул 2019
Постапката за решавање на споровите со медијација според закон може да трае максимум 60 дена
Македонија

ССК: Има фирми кои работат со милионски профити, а не плаќаат ниту денар во буџетот

26 мар 2019
Вршителите на дејност кои работат во сивата зона се поконкурентни на пазарот од регистрираните компании
прикажани (од 1 до 4) од вкупно: 4