Hashtag: 'синџир маркети'
Свет

„Теско“ го намалува асортиманот

12 авг 2019
Од 2014 година, малопродажниот синџир го преполови бројот на поединечни производи со кои беа снабдувани неговите продавници
Свет

Нови успеси на „Лидл“

08 авг 2019
Порастот на продажбата на „Кауфланд“, дел од истата групација, беше помал. Тој изнесуваше 1,6отсто и достигна до 22,6 милијарди евра
Регион

„Конзум“ годинава ќе отвори 15 продавници во БиХ

23 јул 2019
Некои од овие продавници ќе бидат во делови од земјата во кои синџирот маркети досега воопшто не бил присутен
Свет

Експанзија на „Теско“ во Тајланд

09 јул 2019
Британскиот трговец првпат влезе во Тајланд во 1998 година, со преземање на удели во тамошниот „Лотус“ центар
Свет

Чешки милијардер сака да го купи „Метро“

26 јун 2019
„ЕП Глобал Комерц“ веќе има сопственички удел во „Метро“ од 11 отсто
Свет

Француски „Касино“ продаде продавници вредни 500 милиони евра

22 јан 2019
Од „Касино“ соопштија дека ќе го продаде портфолиото на хипермаркети и традиционалните супермаркети на „Fortress“ која создаде алатка...
прикажани (од 1 до 6) од вкупно: 6