Македонија

Производите на „Виталиа“ стигнаа до Саудиска Арабија

10 апр 2019

Најмалку 50 производи на „Виталиа“ можат да се најдат на маркетите во Саудиска Арабија, информираа од компанијата. 

Најголем интерес има за премиум баровите и за спортските барови. Соработката меѓу „Виталиа“ и трговските синџири во Саудиска Арабија почна во 2017 година. 

Од октомври 2018 година,саудиската економија стана најголема на Блискиот Исток и 18 - та најголема економија во светот.