Македонија

„Алкалоид“ доби награда „Кристално ѕвоно“ за транспарентност на Берзата

04 апр 2019

„Алкалоид“ АД Скопје е добитник на наградата „Кристално ѕвоно“ за најтранспарентно акционерско друштво котирано на Македонска берза за 2018 година.

Наградата беше доделена во рамките на дваесеттата годишна конференција во организација на Берзата. 

Во образложението се вели дека оваа награда го потврдува високото ниво на корпоративно управување во компанијата, како и транспарентноста во работењето и квалитетот на комуникацијата со инвеститорите, институциите, медиумите и јавноста воопшто.

Награди за транспарентни компании кои котираат на Берзата добија и „Комерцијална банка“ и НЛБ банка.