Свет

„Лидл“ инсталира 4.364 сончеви панели

11 јул 2019

Синџирот маркети „Лидл“ инсталира 4.364 сончеви панели во дистрибутивниот центар во Ирска, соопштија од компанијата. 

Панелите ќе генерираат над еден милион киловат часови енергија. 

Со тоа, новата инвестиција ќе обезбеди повеќе од една четвртина енергија што се користи за потребите на објектот и за 473 тони ќе ја намали емисијата на штетни гасови. 

Дистрибутивниот центар ќе има и технологија за обновување топлина, ЛЕД осветлување, електрични автомобили и станици за нивно полнење.