Свет

Зголемена кварталната дивиденда за „Џонсон&Џонсон“

10 мај 2019

Управниот одбор на компанијата „Џонсон&Џонсон“соопшти зголемување на кварталната стапка на дивиденда за 5,6 отсто, односно од 0,90 отсто долари по акција на 0,95 долари по акција. 

Зголемувањето беше објавено на годишното собрание на акционери. 

Благодарејќи на резултатите од 2018 година, силната финансиска позиција и довербата во иднината на компанијата „Џонсон&Џонсон“, повторно изгласавме зголемување на кварталната добивка, и тоа 57 ма година по ред, изјави Алекс Горски, претседател и генерален директор на компанијата. 

Според новата стапка, дивидендата на годишно ниво изнесува 3,8 долари по акција. Претходната стапка беше 3,6 долари по акција. 

Следната тримесечна дивиденда ќе биде исплатена на 11 јуни 2019 година.